tisdag 4 maj 2010

Hur svårt kan det vara?

...att göra en vettig färdigrätt?

För två veckor sedan, lite drygt, var jag med som instruktör på Blogger Boot Camp. Efter sista föreläsningen så kom Ola Lauritzson (den så kallade GI-experten) dit och delade ut sin nya färdigrätt, som han gjort tillsammans med Dafgårds. Gjord enligt "skafferimetoden" - vilket ju låter fint. Fast jag vet inte, jag, jag lagar rätt sällan mat med tillsatt stärkelse och rismjöl (tror jag det var, jag har slängt förpackningen).

Iallafall. I förpackningen finns tre små kycklingbitar, lite dinkel, gröna bönor och ganska mycket sås (med geléig karaktär). Det ser okej ut, och smakar för den delen också rätt okej, MEN, och här är min främsta synpunkt. Portionen innehåller 333 kcal. Hallå? 333 kcal? Lunchen bör innehålla runt 25-30% av dagsbehovet energi, vilket för mig, med stillasittande jobb och aktiv fritid innebär 625-750 kcal. Men Ola och familjen Dafgård kanske tycker att jag ska äta två färdigrätter till lunch? Det blir ju lite konstigt, eftersom Familjen Dafgård marknadsför rätterna som"
ett snabbt och prisvärt komplement till onyttiga luncher och middagar".

1 kommentar:

mattias sa...

Äntligen! Jag har läst en hel del recensioner av den där GI-färdigmaten i BBC-deltagares bloggar, och de har genomgående varit förvånansvärt positiva. Härligt att någon äntligen tittar på innehållet lite mer kritiskt. Tack Mela!

Kul att se dig i Metro häromdagen också :)