Resultaten skall sedan användas för att bedöma hälsorisker från olika ämnen (som t.ex. bekämpningsmedelsrester, miljöföroreningar och mögelgifter), för framtida kostråd och för berikning av livsmedel. Provtagningen gör man för att dessutom kontrolera D-vitaminstatus, eftersom D-vitamin även bildas i huden.
tisdag 11 maj 2010
Riksmaten
Nu är det dags igen, Livsmedelsverket sätter igång sin rikstäckande kartläggning av den svenska befolkningens matvanor. Totalt ska 5 000 personer registrera allt de äter och dricker i fyra dagar, och 1000 personer ska lämna blodprov och urinprov.
Resultaten skall sedan användas för att bedöma hälsorisker från olika ämnen (som t.ex. bekämpningsmedelsrester, miljöföroreningar och mögelgifter), för framtida kostråd och för berikning av livsmedel. Provtagningen gör man för att dessutom kontrolera D-vitaminstatus, eftersom D-vitamin även bildas i huden.
Resultaten skall sedan användas för att bedöma hälsorisker från olika ämnen (som t.ex. bekämpningsmedelsrester, miljöföroreningar och mögelgifter), för framtida kostråd och för berikning av livsmedel. Provtagningen gör man för att dessutom kontrolera D-vitaminstatus, eftersom D-vitamin även bildas i huden.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar